Pages - Menu

středa 17. února 2016

Ediční plán 2016 - nakladatelství Beta a Ševčík

Nakladatelská část firmy Dobrovský je na trhu již od roku 1993 a od té doby se zasloužila o vydání již více než 800 titulů. Žánrové rozpětí tohoto nakladatelství je velmi bohaté od beletrie, přes historické romány, příručky osobního rozvoje, knihy o ezoterice až po obrazové publikace.
Nový ediční plán tohoto nakladatelství je stejně tak rozmanitý jako jeho žánrové rozpětí. Na knihy o osobním rozvoji mě moc neužije, takže je ve výčtu nenajdete, ale kdybyste o ně měli zájem, tak celý ediční plán pro první pololetí roku 2016 najdete zde.
 
NAPĚTÍ
 
Bazar zlých snů – Stephen King *6/2016
 
Nová povídková kniha mistra hororu obsahuje i příběhy, které dosud knižně nevyšly. Povídky spojuje téma morálky, viny a posmrtného života a každá je opatřena úvodem autora, kdy, jak a proč vznikala.
Na březen je rovněž plánována reedice autorovy starší knihy Žhářka (rok vydání originálu: 1980), o dívce obdařené pyrokinetickými schopnostmi.
BELETRIE
Dům, ve kterém jsme vyrůstali – Lisa Jewellová *4/2016
Na první pohled dokonalá šestičlenná rodina - bydlí v malebné anglické vesničce, v krásném domě se zahradou, scházejí se společně u večeře a zdá se, že jim nic nechybí. Dokud ovšem do jejich života nezasáhne tragédie. Rodina se rozpadá, děti postupně odcházejí a z matčiny sběratelské vášně se stává posedlost. Co za tajemství odhalí návrat nejstarší dcery domů? Co kdysi vedlo k rozpadu zdánlivě dokonalé rodiny?
 
HISTORIE
Ravensbrück – Sarah Helmová *4/2016
Velmi rozsáhlá studie (cca 750 stran) o koncentračním táboře Ravensbrück mapuje šest let fungování tábora, kde denně umíraly ženy různých národností v důsledku zhůvěřilosti nacistické ideologie. Vše je líčeno na základě rozhovorů s přeživšími, výpovědí z poválečných procesů a dokladů z nově zpřístupněných archivů.

Žádné komentáře:

Okomentovat